Foto: nacional.hr

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjeg Rujanfesta i pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tokom, kako kažu, “velikosrpske agresije”, pjevali četničke pjesme i iskazivali podršku, takozvanoj “velikosrpskoj agresiji” na Hrvatsku, prenio je Indeks.

– Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu “lijepe naše”, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekada kulturne muzičke manifestacije odlučili su da će ugostiti srpske folk pjevače pod sloganom “Pomjeri svoje granice zabave” – dodaje se u saopštenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora Rujanfesta Darka Fučeka koji je u Dnevniku Nove TV rekao: “Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja 1991. godine bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači, koji su ovdje, na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu”.

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji, iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner, prenio je B92.

A ti sporni srpski folk pjevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Јoksimović i Momčilo Bajagić Bajaga.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime