Foto: BETA

“Ne možemo da pomognemo, kada takse koje je uvela kosovska vlada nastavljaju da nanose štetu Kosovu. One moraju biti ukinute prvo”, poručio je ambasador Grenel preko Tvitera, odgovarajući na konstataciju jednog korisnika koji je rekao da su ljudi na Kosovu željni da čuju šta se “kuva” iza scene u Vašingtonu i Briselu, jer kosovski političari baš i nisu transparentni.

Grenel je takođe istakao da će politička pitanja rešiti dve strane uključene u pregovore – a ne Vašington.

Prethodno, Grenelje demantovao da je sa predsednicima Srbije i Kosova u Beloj kući nedavno razgovarao o sporazumu dve strane zasnovanom na principu podele Kosova.

“Lažna vest. O tome se nikada nije razgovaralo u mom prisustvu. Edvard Džozef je ovde nepromišljen”, tvitovao je Grenel.

Mišljenje da je razgraničenje bilo tema sastanka je u razgovoru za Glas Amerike izneo američki analitičar Edvard Džozef, predavač na univerzitetu Džons Hopkins. ​

Ričard Grenel je nekoliko puta na Tviteru negirao navode da požuruje Beograd i Prištinu u postizanju sveobuhvatnog sporazuma, ali i potvrđivao da podržava rešenje, koje usaglase učesnici pregovora.

Posle Grenela, takođe na Tviteru, reagovao je i predsednik Kosova Hašim Tači, koji je poručio da je “razočaravajuće videti kako neki analitičari tako lako stvaraju svoje izmišljene planove (razmena teritorije, podela, autonomija) i pripisuju ih onima koji pokušavaju da postignu istorijski sporazum između Kosova i Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime