“Moramo da shvatimo da ako se ne pridržavamo onoga što je propisano. Svako na svom radnom mestu mora da koristi zaštitnu opremu i mora da bude svestan da time što to ne radi ugrožava sebe, a i druge”, naglasio je Tiodorović.

On je posebno naglasio da svi koji dođu iz inostranstva moraju, i ako su potpuno zdravi, da idu u karantin.

“Apelujem na građane i na političare, ostavimo sada stvari koje nisu u vezi sa virusom”, rekao je epidemiolog Tiodorović i naglasio da to nije politička izjava već apel.

Poznati doktor je bio vidno potrešen, pa je u jednom trenutku bio na ivici suza.

Epidemiološka slika Niša je ozbiljna, rekao je za RTS epidemiolog Bratislav Tiodorović i napomenuo da pored 40 obolelih, ima još 300 građana koji su sa njima bili u kontaktu i koji su pod nadzorom.

Za sada su u Nišu zvanično potvrđena 2 smrtna slučaja od korone, a grad je drugo žarište u Srbiji i jedan za koji se, kako je rekla savetnica predsednika Srbije, razmatraju strože mere i zatvaranje.

Od ukupnog broja obolelih, kaže Tiodorović, njih 17 je u bolnici, a čak osmoro na respiratoru.

Takođe, 11 zdravstvenih radnika ima infekciju virusom korona, ali je niški epidemiolog rekao da iz njihovih kontakata nema zaraženih.

Još juče je Niš, pored Beograda i Valjeva, označen kao žarište koronavirusa, a u naredna 24 sata znaće se da li će u ovim mestima mere države biti rigoroznije.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime