“Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija i, prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno”, napisao je Đoković na društvenim mrežama.
On je poručio da želi da ovo neprijatno iskustvo, diskvalifikaciju sa turnira, pretvori u važnu životnu lekciju, kako bi nastavio da raste i razvija se kao čovjek, ali i teniser.
“Izvinjavam se organizatorima Ju-Es opena. Veoma sam zahvalan svom timu i porodici što mi pružaju snažnu podršku, kao i mojim navijačima jer su uvek uz mene. Hvala vam i žao mi je. Bio je ovo težak dan za sve”, poručio je Đoković.
Srpski teniser diskvalifikovan je sinoć jer je tokom meča protiv Španca Pabla Karenjo-Buste, u kojem je gubio sa 6:5 u gemovima, bacio lopticu iza sebe i slučajno pogodio linijskog sudiju.
Loptica je udarila u vrat sudiju koja se skoro onesvijestila. Poslije kratkog vijećanja, glavni sudija i supervizor su odlučili da Đokovića diskvalifikuju sa turnira.
“U skladu sa pravilnikom Grend slema, nakon namjernog i opasnog udaranja lopticom ili nepromišljenog udaranja loptice unutar terena ili udaranje lopte sa zanemarivanjem posljedica, sudija Ju-Es opena je diskvalifikovao Novaka Đokovića sa turnira”, saopštili su organizatori.
Đokoviću su oduzeti svi bodovi i novac koji je zaradio do plasmana u četvrtu rundu takmičenja na ovogodišnjem Ju-Es openu.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime