Vladika Jovan je rekao da će ta srpska škola u Jasenovcu biti istraživački centar i biblioteka.
“Na tome smo mu posebno zahvalni, kao i na tome što se poklonio jasenovačkim žrtvama. Ovaj dan biće zabilježen kao i oni dani kada su u Jasenovcu bili patrijarh German, ali i vaseljenski Vartolomej”, rekao je vladika Jovan novinarima nakon što je služena doksologija u Manastiru Jasenovac, gdje je danas bio i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.
Prema njegovim riječima, dolazak Njegove svetosti je veliki dan za Manastir Jasenovac, Zapadnu Slavoniju i sve kojima srce leži u Jasenovcu.
“Ovo je znak i cijelome ljudskome rodu jer se nigdje takvo zlo nije zapatilo kao u Jasenovcu”, rekao je vladika i dodao da su posebno radosni što je Njegovu svetost dočekao srpski član i predsjedavajući Predsjedništva, ali i biskup požeški, kao i brojne zvanice i građani.
Vladika Jovan je ukazao da je Jasenovac mjesto pokajanja.
Patrijarh Srpski Porfirije služio je danas doksologiju u manastiru Jasenovac, a prisustvovali su i srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik, vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za vjere Dragan Davidović, predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, ambasador BiH u Hrvatskoj Aleksandar Vranješ.
Pored svih njih, srpskog patrijarha su u manastiru dočekali i pored pravoslavnog i sveštenstvo Katoličke crkve, kao i stanovnici ovog mjesta.
Patrijarh srpski Porfirije i Dodik posjetili su Manastir Jasenovac na poziv episkopa pakračko-slavonskog Jovana.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime