Milorad Dodik (foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

– Ovo je neiznenađujuća odluka predsjednika SDS-a Mirka Šarovića i predsjednika PDP-a Branislava Borenovića u Predstavničkom domu PS BiH – rekao je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik za RTRS.

Naglasio je da je ta odluka usmjerena protiv zaključaka Narodne skupštine i protiv interesa Republike Srpske.

– To je odluka koja je tipično potrebna Bošnjacimaa, da oni biraju čitav izborni proces. I da eliminišu kroz svoje podanike Izbornoj komisiji svakog onog i onu partiju koja njima ne odgovara kako bi kreirali većine koje možemo da vidimo kako izgledaju pogubno kad tamo sjede Šarović i Borenović – naveo je Dodik.

Dodik kaže da je ovim potvrđeno da političko Sarajevo može da računa na izdajnike iz Republike Srpske.

– Njihova vrsta izdaje je produžena i  ona je na štetu interesa Srpske. Oni pokazuju da Bošnjaci mogu da računaju na izdajnike u srpskom narodu. one koji su spremni da izdaju srpski nacionalni interes. Ne mogu da vjerujem da su bili spremni da idu toliko daleko. I kroz odluku o smjeni Visokog sudskog i tužilačkog savjeta, a i sada opet kroz ovu odluku – kaže on.

Istakao je da je očigledno da je na sceni jedna bošnjačka koalicija.

–  Narod mora da zna da je ovo apsolutna izdaja zaključaka NSRS – poručio je Dodik.

Naveo da je usvojena odluka nije u skladu sa zakonom.

 – Mislim da će se u narednim danima morati objasniti posljedice takve odluke. Izborna komisija je ona komisija koja odlučuje u izbornom procesu i mislim da su izborni proces Šarović i Borenović dali u ruke Bošnjacima u BiH – zaključio je Dodik za RTRS.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime