Dobra vijest je što su deblokirana sredstva MMF–a, koja će na računima Srpske biti za dva do tri dana, a s tim i nastavljena realizacija svih planiranih projekata, istakao je lider SNSD – a Miolorad Dodik.

Vlast Srpske je formirala tri fonda u cilju sanacije štete prouzrokovane pandemijom.

– To su kompenzacioni i garantni fond koji kreiramo zajedno sa EBRD i sva sredstva MMF-a idu u Kompenzacioni fond i odatle će se podmirivati troškovi koje smo imali vezano za pandemiju i za ono što smo uložili u medicinski sektor. Treći je fond za lokalne zajednice, gdje želimo da pomognemo budžetima lokalnih zajednica, kako bi one mogle da saniraju određenu štetu – precizirao je Dodik.

Na Kozari danas i o stranačkim pitanjima. SNSD ide sa velikim ambicijama za gradonačelnika Prijedora, što je važnija strateška pozicija, oko koje će biti okupljena koaliciona većina. Dalibor Pavlović, biće kandidat SNSD, poručio je Dodik.

– Idemo s velikim ambicijama što se tiče kandidata za gradonačelnika Prijedora. To je jedna od strateški važnih pozicija na kojoj ćemo insistirati i okupiti veću koalicionu većinu. Vjerujemo da možemo da imao kapacitet da dobijemo to mjesto i da Prijedor integrišemo u opštine koje pripadajau porodici SNSD-a – naglasio je Dodik.

Osvrnuo se lider SNSD – a na, kako je istakao “prebjega”, koji je napustio odbornički klub ove partije u Prijedoru.

– Imali smo jednog prebjega, ali, evo, to je takva korumpirana politička struktura i politički život podrazumijeva i takve koji to čine. Ali SNSD je partija koja se nikad nije dijelila u vrhu. Iz SNSD-a nije nastala nijedna nova politička partija u Republici Srpskoj, ni u BiH. Mi smo ponosni na jedinstvo koje imamo i spremni smo da, naravno, idemo na izbore sa najvećim očekivanjima – poručio je Dodik.

SNSD je ponosan na jedinstvo koje ima i na izbore izlaze sa najvećim očekivanjima, poručio je Dodik.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime