– Obaviješten sam da je bilo nekakvih kontakata. Znajući da SAD imaju sankcije prema Iranu, u tom pogledu mi nemamo nikakav razlog da rizikujemo. Odmah sam nazvao direktora “Alumine” i rekao da sve te kontake obustave. Nikakve realizacije posla nije bilo, osim neke vrste kontakta – naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da uopšte nije bilo potrebno za dodatnim spekulacijama i lažima koje se iznesene u javnost.

– Apsolutno je sve jasno oko toga, a to je rekao i sam /Fahrudin/ Radončić. Šaroviću neka služi na čast što je doveo jedan gigant koji pokušavamo da oporovimo u jednu nezgodnu situaciju jer kad tako nešto tvrdite to ostane zapisano i svi oni koji žele nešto loše uvijek povuku tu netačnu vijest – istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da se i danas može naći priča o paravojnim formacijama iz Republike Srpske na mnogim mjestima širom svijeta deponovana bez obzira što je lažna i što nije nikad dokazana ostaje kao štetna za čitavu Republiku Srpsku, tako i ova priča u vezi sa “Aluminom”.

– Ovavke laži i izmošljotine treba da služe Šaroviću na čast i svima onima koji pokušavaju da iskoriste ovo vrijeme da skrenu pažnju sa svega što se dešava sa virosom korona i slikajući neke objekte i opet lažno ih prikazuju na društvenim mrežama. To je njima na čast, a ja ću kada sve ovo prođe definitiovno govoriti o tome – istakao je Dodik.

Dodik je konstatovao da je zabrinjavajuće da mnogi prihvate nešto što neki “ludak” stavi na društvenu mrežu, umjesto da se to ozbiljno provjeri.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović tvrdi da se jedna kompanija u Republici Srpskoj “bavi opasnim poslom” i trguje supstancama koje, kako je rekao, mogu biti prijetnja velikim svjetskim silama.

Ministar bezbjednosti BiH fahrudin Radončić izjavio je da nije uredu da Mirko Šarović govori o nečemu što je bila državna tajna, odbacivši navode da se trgovalo bilo čim što nije aluminij.

Radončić je pojasnio da je po saznanju odmah informisao člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika o navedenoj trgovini, te da je ona odmah obustavljena i da je Dodik veoma odgovorno reagovao.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime