Foto: RTRS

Dodik je, na konferenciji za novinare nakon vanredne sjednice Predsjedništva BiH, rekao da je bitno da građani ostanu kod kuće i da se pridržavaju mjera, kako bi se spriječilo širenje virusa koji bi mogao da nanese veliku štetu.

– Moramo da znamo, mi nismo došli da pričamo bajke, da je virus opasan i da će promijeniti naš način života. Virus koji je ušao u Republiku Srpsku i BiH je došao sa Zapada. Naši ljudi koji tamo rade donijeli su virus – reklao je Dodik i naglasio da je Republika Srpska preduzeli niz mjera u cilju sprečavanja širenja virusa.

On je istakao da Austija i Njemačka već deportuju pojedine bh. državljane, jer je njihov zdravstveni sistem preopterećen.

Vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH prisustvovali su predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, premijeri Republike Srpske i Federacije BiH Radovan Višković i Fadil Novalić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić, te gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić.

Prisustvovali su i ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac i ministarka inostranih poslova Bisera Turković.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime