Ivica Dačić (foto:Tanjug/AP)

“Kad bude dozvolu za sletanje u Crnu Goru dobila Er Srbija, dobiće i Montenegro erlajns. Je l’ nešto nije jasno tu? Šta smo mi, jesmo mi budale – njihovi avioni da mogu da lete, a naši ne mogu”, rekao je Dačić novinarima posle uručenja donacije Austrije.

Kako je objasnio, to je mera Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije, koji se isključivo bavi pitanjem avioprevoza i položaja našeg avioprevoznika, da ima ravnopravan položaj.

Dačić je dodao i kako to da niko nije zapitao crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i premijera Duška Markovića zašto Er Srbija nije dobila dozvolu za letove u tu državu, iako je zahtev podnela pre nego što je to uradio Montenegro erlajns u Srbiji.

“Nema tu sentimentalnosti, a kad je reč o civilnim vazduhoplovnim vlastima, nema ni politike. Kad dobije dozvolu Er Srbija, dobiće i Montenegro erlajns. Možda smo mi dobri, ali nismo naivni”, naglasio je.

Dačić je, povodom odluke Crne Gore da ne dozvoljava ulaz srpskim državljanima, konstatovao da je “malo nelogično” da se ona donosi u danu kad Mađarska otvara granicu sa Srbijom i kad premijeri Bugarske i Grčke najavljuju to isto.

On je dodao i da je, ako Srbija od 1. juna otvara granice, nelogično da to ne prate i druge zemlje u regionu.

Dačić je ukazao kako to da, ako za građane Makedonije, Bugarske i Grčke, ne preti opasnost od zaraze koronavirusom ako dođu ljudi iz Srbije, zašto bi bilo opasno za Crnu Goru popuštanje mera prema Srbiji.

Na pitanje o otvaranju administrativnih prelaza prema Kosovu, Dačić je odgovorio da, što se Srbije tiče, oni mogu slobodno da se otvore. Naša je želja, ukoliko nema epidemioloških problema, da se otvore svi prelazi i sve granice u regionu, rekao je on.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime