– To znači da naše institucije rade sve poslove za koje su zadužene po Ustavu i zakonima i da nema mjesta nikakvim neizabranim strancima, posebno upitno izabranim strancima i onima koji su se pokazali kao lobisti sarajevske politike – istakla je predsjednica Srpske.

Ona je dodala da je izuzetno važno političko razumijevanje, te da je na sastanku sa Vučićem manifestovano jedinstvo i jedinstven stav da je Republika Srpska dejtonska kategorija, da treba neometano da funkcioniše i živi svoj administrativni, politički i ekonomski život, te da su “bonska ovlaštenja” prevaziđena i vrlo upitno donesena.

Predsjednica je istakla i da je nametnuta odluka odlazećeg visokog predstavnika u BiH Valentina Incka izazvala političku krizu u BiH.

Ona je naglasila da Srbija čitav niz godina pokazuje veoma konstruktivnu ulogu kada je u pitanju Republika Srpska, uz svu podršku u ekonomskom i finansijskom smislu.

– Veliki projekti su ono za šta smo mi posebno zainteresovani… uvijek je dobro znati da postoji opredijeljenost Srbije da zajedno učestvujemo u tim projektima – navela je predsjednica Republike Srpske.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime