Foto: SRNA

– Mislim da su sva imena spremna za sve resore, i za ministre i za zamjenike, tako da taj proces nakon redovnih provjera može biti završen u razumnom roku, prije katoličkog Božića – izjavio je Čović danas novinarima u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, neophodno je što prije u parlamentu BiH krenuti u rješavanje brojnih inicijativa i zahtjeva, a posebno onih koji se odnose na velike finansijske projekte.

– Moja inicijativa će biti, s obzirom da će ministar finansija i trezora i dalje biti iz reda hrvatskog naroda, da idemo sa prijedlogom budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH, pa bi bilo veoma dobro da imamo i Savjet ministara i parlament u punoj funkciji – poručio je Čović, koji je predsjednik HDZ.

On je podsjetio da su u ovoj godini donošene odluke o privremenom finansiranju institucija BiH.

– Bila bi dobra i velika poruka iz BiH za naše međunarodne partnere ako donesemo budžet prije isteka kalendarske godine – rekao je Čović.

On je potvrdio da se u FBiH vode intenzivni politički razgovori u vezi sa formiranjem izvrne vlasti, dodajući da smatra da će taj posao biti obavljen bez većih problema, uključujući određene prekompozicije između ministarstava u Vladi FBiH.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime