Foto: RTRS

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj i sprovođenje dosadašnjih mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem virusakorona.

Data je preporuka Republičkom štabu za vanredne situacije da koriguje pojedine zaključke u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u Repubici Srpskoj, posebno kada je riječ o Zaključku o obaveznom sprovođenju mjera za regovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u Republici Srpskoj i Zaključku o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske.

Vladi Republike Srpske preporučeno je da koriguje Uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo, koja je donesena kao privremena mjera neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, a s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u Republici Srpskoj.

Na građane je apelovano da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od virusa korona, te apelovano na lica kojima su propisane mjere samozolacije da ih se striktno pridržavaju.

Naredni sastanak Glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12.00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime