Foto: SRNA

Nagrada za najboljeg glumca dodijeljena je Sergeju Čurakovu iz Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja u Rusiji za ulogu Andreja Prozorova u predstavi “Čehov.nekst”, dok je za najbolju glumicu proglašena Sofija Mijatović za ulogu u predstavi “Kiseonik” Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Nagrada za najbolju režiju dodijeljena je Milji Mazarak za predstavu “Kiseonik” Akademije umetnosti u Novom Sadu.

Dodjela nagrada i ceremonija zatvaranja ovogodišnjeg 4. “Pozorišnog Kustendrofa”, koji je i ove godine zadržao internacionalni karakter, održana je sinoć na sceni “Prokleta avlija”.

U studentskom takmičarskom programu za nagradu “Zlatni list” nadmetale su se predstave “DŽordž Kasplan” Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda, “Kiseonik” Akademije umetnosti u Novom Sadu, “Čehov.nekst” Državne pozorišne akademije iz Jaroslavlja u Rusiji i “Cijena života” Filmske akademije iz Lođa u Poljskoj.

Tokom dvodnevnog festivala publika je imala priliku da pogleda i predstavu “Zašto je poludeo gospodin R.” Jugoslovenskog dramskog pozorišta, dok je ovu kulturnu manifestaciju zatvorila predstava “Moje dete” Beogradskog dramskog pozorišta.

Umjetnički direktor i osnivač festivala Emir Kusturica, bio je juče moderator u panel-diskusiji o “Pozorištu u društvu spektakla”, koja je održana u okviru “Pozorišnog Kustendorfa”.

Ovogodišnji pozorišni festival održan je pod sloganom “Društvo spektakla” i pokušao je da odgonetne mjesto i ulogu pozorišne umjtnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u osnovi svega, te predstavlja ne samo osnovni element razonode, već i vladajući oblik života.

Organizator ove dvodnevne manifestacije bio je “Rasta internacional”, uz podršku kompanije NIS koja je i ove četvrte godine generalni sponzor “Pozorišnog Kustendorfa”.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime