Da se ne biraju sredstva i prilike kako omalovažiti i napakostiti  aktuelnoj  vlasti u Republici Srpskoj govori i jučerašnji preneseni izvještaj Vlade Republike Srpske Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija koga je SRNA objavila a BN preuzeo. I ništa tu ne bi bilo čudno da BN isti taj Izvještaj  nije cenzurisao izbacivši  dva pasusa koji njima, odnosno njihovim mentorima ne odgovaraju.

Tako se u pomenutom izvještaju ističe da međunarodni zvaničnici ponekad govore o dejtonskom ustavnom uređenju kao da je  to tek skup privremenih mjera, navodeći primjer američkog specijalnog predstavnika za Balkan Metju Palmera koji je u septembru izjavio da “Dejtonski sporazum nikada nije ni trebalo da bude fiksan, nego promjenjiv okvir”.

“Ovakvi komentari, čak i kada su dati u najboljoj namjeri, samo ohrabruju SDA da traži ukidanje entiteta i drugih dejtonskih mehanizama zaštite konstitutivnih naroda u BiH i tjeraju druge grupe, kojima je Dejtonom garantovana određena mjera zaštite i autonomije, da se osjećaju ugroženo i shodno tome reaguju”, konstatuje se u 22. izvještaju Vlade Republike Srpske koga je BN po svojoj mjeri cenzurisao.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime