Otvaranju su prisustvovali brojni predstavnici stručne javnosti.

Nakon što je otvorila konferenciju, urednica nedeljnika Vreme Sonja Ćirić dala je reč  pomoćnici ministarke kulture i informisanja Slavici Trifunović, koja je u pozdravnoj reči izjavila da je Javni medijski servis noseći stub demokratskog društva i dodala da je poseban zadatak konkurentnost javnog servisa sa medijima u regionu.

Urednik izdavačke kuće Clio Zoran Hamović istakao je da će na konferenciji biti korišćen materijal istraživačkih iskustva Kanadskih javnih servisa.

On je iskoristio priliku da pozdravi kolegu Aleksandra Luja Todorovića, koji je važio za vršnog poznavaoca teme javnih servisa.

Učesnici su u uvodnim izlaganjima pokrenuli teme javnog servisa i informacionog društva kao i uloge servisa u poverenju kod građana, nakon čega je otvorena diskusija.

Čemu služe javni servisi? 2
Foto: Promo

Profesor Miroljub Radojković govorio je o problemima na koje nailaze javni servisi na globalnom nivou, dok je njihov položaj, po njegovom mišljenju, vidno ugrožen.

„Čemu javni servisi služe?“, upitao je Radojković.

On je izlaganje završio predlogom rešenja u kome bi se Regulatorno telo za elektronske medije (REM) ukinuo, i da se zajedno sa RATEL-om osnuje novo telo čija bi glavna uloga bila drugačija od dosadašnje u kojoj je akcenat bio na prebrojavanju minuta zastupljenosti vladajuće partije u medijima.

Tok konferencije možete pratiti uživo na Fejsbuk stranici nedeljnika Vreme. Tu se možete i formisati o programu za naredni dan.

Regionalna konferencija – Javni servisi

Konferencija JAVNI SERVIS, nasleđe i budućnost organizuju Izdavačka kuća CLIO i nedeljnik VREME s ciljem da se preispita uloga javnog servisa u okolnostima velikijh društvenih I tehnoloških promena. Neposredan povod su izazovi s kojima se javni servis suočava u vremenu pandemije.
Konferenciju možete pratiti uživo na facebook strani i YouTube kanalu nedeljnika Vreme.

Posted by Nedeljnik Vreme on Четвртак, 25. фебруар 2021.

Organizatori konferencije su izdavačka kuća Clio i nedeljnik Vreme, koji su kao glavni cilj  istakli preispitivanje uloge javnog servisa u okolnostima velikih društvenih i tehnoloških promena.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime