Foto: SRNA

Milorad Dodik poručio je da Ustavni sud želi da kreira novi sistem vlasničkih i svakih drugih odnosa, što je protivno Dejtonskom sporazumu.

Međutim, Srpska je opredijeljena da brani ono što joj priprada. Upravo zbog toga, poručeno je, neophodno je da to razumiju i građani.

Interesovanje Prijedorčana za večerašnju tribinu bilo je izuzetno veliko.

Postoje dvije faze u Dejtonskom sporazumu. Prva, u kojoj su Amerika i međunarodna zajednica stajali iza onoga što je rečeno u Dejtonskom sporazumu, i druga, u kojoj su od toga odustali, i zajedno sa Bošnjacima počeli da kreiraju BiH mimo Dejtonskog sporazuma. I to, BiH koja bi srpskom narodu trebalo da bude nametnuta kroz operacije Visokog predstavnika, a sada i Ustavnog suda.

– To je nešto što moramo da zaustavimo, prekinemo i da kažemo da to ne može. Ustavni sud se samo tako zove, on je okupacijski sud i želi da kreira novi politički sistem, novi sistem vlasničkih i svakih drugih odnosa. To je protivno Dejtonskom sporazumu i naravno da Srpska ima pravo na svoje razmišljanje i nikada nećemo odlučiti da se odreknemo svog prava da branimo ono što pripada nama. Izgubiti pravo na upravljanje resursima, znači izgubiti slobodu, a Republika Srpska je sinonim za našu slobodu i ne želimo to da izgubimo – rekao je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.

Sigurna sam da će Prijedor, kao i sve druge opštine i gradovi u Srpskoj, prepoznati politiku SNSD-a, a ta politika je mirna i stabilna Srpska koja čuva i brani svoje nadležnosti, poručila je potpredsjdnica SNSD-a Željka Cvijanović.

– To je Srpska koja razvija infrastrukturu, i koja popravlja stvari u svim oblastima i nosi odgovornost za određene procese. Mi smo velika partija koja razumije koliki je naš udio u svemu onome što radi jedna koaliciona vlada i što je naša koaliciona politika – navela je Cvijanovićeva.

Osnovni cilj je, istaknuto je, zaštititi Dejtonsku BiH, sa svim ovlašćenjima.

– Јa često kažem jednu rečenicu koja se ni meni ne sviđa, ali je nažalost jedina istina, izgleda da su samo Srbi iz Srpske zainteresovani da ostane Dejtonska BiH, a oni koju se kunu u tu BiH u suštini, preko svih ovih odluka Ustavnog suda tu istu BiH ruše – ističe Radovan Višković, potpredsjednik SNSD-a.

Tribini u Prijedoru prisustvovao je veliki broj građana.

– Velika čast da čujemo šta očekuje Srpsku i Prijedor prije svega. Želim da se zahvalim ljudima koji su došli u Prijedor da nam sve to pojasne – naglašava Saša Bursać, predsjednik GO SNSD-a Prijedor.

Prije Prijedora, tribina pod istim nazivom održana je u Doboju.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime