Foto: SRNA

Kulturno-umjetnički rukovodilac KUDM “Bosiljak” Stana Nagradić rekla je Srni da su počastvovani ukazanom mogućnošću da budu dio humanitarne akcije i vrlo rado su prihvatili učešće.

“Najmlađi `Bosiljkovići` su počastvovani ovom ulogom, te se užurbano spremaju za veliki kulturni događaj u Banskom dvoru u Banjaluci u kojem će uzeti učešće”, rekla je Nagradićeva.

Ona je dodala da će mališanima dvodnevni boravak u Banjaluci biti ispunjen raznim aktivnostima.

“Za njih je veoma značajan i prijem kod predsjednika Republike. U programu manifestacije Dječija pjevačka grupa izvodiće pjesme iz Posavine uz muzičko-igrački dio, koji je zasnovan na pjesmi, igri i muzičkoj pratnji na šargiji”, navela je Nagradićeva.

Ona je istakla da su mladi “Bosiljkovci” zainteresovani za učešće u humanitaranim akcijama, a da Društvo kroz rad sa njima uvijek teži da ih uči humanosti i svim drugim ljudskim vrijednostima.

“Ovo nije prvi put da se uključujemo u humanitarne akcije, ali jeste prvi put da smo partneri naše predsjednice Željke Cvijanović u manifestaciji `S ljubavlju hrabrim srcima`. Ranije smo organizovali humanitarne koncerte za one kojima je pomoć bila potrebna i bili dio koncerata na kojima su sakupljana novčana sredstva”, rekla je Nagradićeva.

Jedan od učesnika je i mladi Lazar Asentić koji će u programu sa vršnjacima nastupiti svirajući tradicionalni narodni instrument šargiju.

Mladi “Bosiljkovci” su pozvali sve ljude dobre volje da pozovu humanitarni broj 1411, koji je aktivan do kraja decembra, te tako doniraju po jednu KM.

Sredstva prikupljena u desetoj po redu humanitarnoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima” biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Ministarstvo finansija Republike Srpske je kod Komercijalne banke Banjaluka za uplate donacija fizičkih i pravnih lica otvorilo račun posebnih namjena “S ljubavlju hrabrim srcima”, a broj je 571-010-00002700-15.

Donatorsko veče biće održano 22. decembra u 17.00 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime