Foto: RTRS

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja služena je sveta arhijerejska liturgija i obavljen čin osvećenja slavskog žita i kolača. Oko Sabornog hrama održana je Spasovdanska litija.

Uprkos epidemiji virusa korona, Hram Hrista Spasitelja i ove godine bio je mjesto okupljanja Banjalučana, koji su prisustvovali svetoj arhijerejskoj liturgiji. Poručeno je da je Spasovdan oduvijek bio značajan za srpski narod i da istoriju ne smijemo zaboraviti.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je da ove godine grad svoju krsnu slavu dočekuje u drugačijim okolnostima, ali da iz ove krize izlaze sigurni u zdravstvenom smislu.

– Svi pokazetelji koje imamo posljednjih dana govore o tome da se epidemija virusa korona smiruje i da smo kroz taj veliki izazov prošli. Ostaju socijalne i ekonomske posljedice, ali smo odlučili da uz sve probleme i izazove, nastavimo istim razvojnim putem – naglasio je Radojičić.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Čestitajući Banjalučanima krsnu slavu grada Vaznesenje Gospodnje – Spasovdan, Radojičić je podsjetio da je Grad posljednjih godina pravio ozbiljne razvojne korake, te izrazio očekivanje da će nastaviti tim putem.

– To znači veliki broj ulaganja, poboljšavanje uslova života, gradnju komunalne infrastrukture, vrtića, saobraćajnica, mostova i svega što građanima treba – poručio je Radojičić.

Radojičić je naveo da je Grad posljednjih godina otvarao po nekoliko hiljada novih radnih mjesta, da trenutno ima povećan broj nezaposlenih, ali je izrazio nadu da će i u oblasti zapošljavanja krenuti uzlaznom putanjom.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić napomenuo je da je Grad preduzeo sve aktivnosti kada je u pitanju zaštita zdravlja stanovništva i javnog zdravlja.

– Nadam se da ćemo prevazići posljedice koja sada osjećamo i da ćemo se vratiti investicionim aktivnostima koje smo imali prije pandemije. Želim da istaknem da su građani bili dosta odgovorni i nadam se da će tako biti i dalje – rekao je Talić.

Foto: RTRS
Foto: RTRS

Čestitke Radojičiću i građanima Banjaluke uputili su najviši zvaničnici Republike Srpske. A čestitke iz najvećeg grada Srpske otišle su prijateljskim gradovima, Istočnom Novom Sarajevu i Beogradu, koji takođe proslavljaju Spasovdan.

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime