Foto: E Stock

Tragedija je mogla biti i veća, jer su to veče, Aleksandar i Anja, igrom slučaja ili sudbine ostali da prenoće kod prijatelja, zbog policijskog časa. Tu su i dočekali užasnu vest.

– Tog dana smo došli do njene kuće, nismo videli roditelje, ali smo probudili njenog brata da ide da prošeta pse. Potom smo otišli u zgradu pored kod prijatelja da se ispričamo. Budući da nas je zakačio policijski čas, nismo hteli ni da rizikujemo, niti da kršimo mere, pa smo odlučili da prenoćimo tu. Bukvalno smo za dlaku izbegli smrt – priča za naš portal Aleksandar Dimić.

Oko četiri  sata posle ponoći, telefon je zazvonio. Sam poziv nije slutio ništa dobro.

– Probudio nas je njen telefon, gde su nam saopštili da gori stan. Mi smo bukvalno za nekoliko minuta istrčali i našli se ispred zgrade. Ja sam počeo da se penjem gore, međutim, nisu mi dali da dođem na deveti sprat. Mene su pustili do sedmog, a požar je izbio na osmom. Prema informacijama, izazvao ga je dementan čovek cigaretom…STRADALI MAJKA I SIN Poginulo šest osoba u požaru na Novom Beogradu

Vest o smrti cele Anjine porodice stigla je kasnije. Vreme iščekivanja bilo je pakleno.

– Jurili smo na sve strane da saznamo da li su oni dobro. Zvali sve redom i nismo uspevali. Tek oko 11,15 smo uspeli da saznamo. Informacija je došla od jedne njene drugarice, koja radi u Crvenom krstu. To je bio horor film. Horor film. Ne znam, niti imam reči da opišem šta se desilo… Da mi je neko rekao taj dan da će od 520 stanova da izgori jedan u kojem je trebalo mi da spavamo, ne bih verovao ni u ludilu.

A planovi… Planovi su bili totalno drugačiji. Aleksandar i Anja verili su se 22. februara ove godine. Za nedelju (dan posle tragedije), bio je planiran porodični ručak, na koji je trebalo da dođu Aleksandrovi roditelji. Ova užasna nesreća raspršila je snove i jedan sasvim normalan, običan život, nestao je u sekundi.

– Sve smo isplanirali. Trebalo je da napravimo ručak. Spremali smo se za to. Da čovek ne poveruje. Ne znam, niti imam reči da opišem šta se desilo – ispričao je Aleksandar za Direktno.rs.

Posle svega, Anja je ostala bez porodice, bez krova nad glavom. Prijatelji su izašli u susret i privremeno ustupili stan. Anji Stojanović je potrebna pomoć u ovim teškim trenucima da ponovo stane na noge, da obezbedi krov nad glavom. Zbog toga je otvoren dinarski i devizni račun u Adiko Banci. Pozivamo naše čitaoce i sve koji su u mogućnosti da pomognu Anju Stojanović donacom na sledeće račune.

Dinarski: 165000700881285847

Devizni:
56A: Intermediary Institution CITIIE2X, CITIBANK EUROPE PLC, DUBLIN
57A: Account with Institution HAABRSBG, Addiko Bank a.d. Beograd, Bulevar Mihaila Pupina 6, 11070 Novi Beograd
59: Beneficiary Costumer RS3516500070081286623, Anja Stojanović, Milutina Mlankovića 110, BEograd 129, Serbia

POSTAVI ODGOVOR

Komentar
Ime